Performer

Biografie

Op Blote Voeten Door De Sneeuw

Op jonge leeftijd komt Anne al in aanraking met toneel en volgt ze vele danslessen. Ook het zingen zit in haar genen.
Na het behalen van de 2e prijs van Gelderland bij het Kinderen voor Kinderen Songfestival weet ze dat zij hiermee door wil gaan.
Ze speelt in voorstellingen van het Nederlands Musical Ensemble (NME) in het Muiderslot en Zoetermeer.
Als Anne 12 jaar oud is speelt zij voor het eerst mee in een professionele theaterproductie: Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer? En reist hiermee met Chantal Janzen en Rene van Kooten langs schouwburgen door het halve land. Vanaf dan weet zij het zeker :"Ik wil op het toneel staan!"

Haar middelbare schooltijd combineert zij met zang- en danslessen.
Haar tv-debuut is met een vertolking van Loose Ends in Una Voce Particolare in 2006.
Haar eerste cd-opname is met het kinderkoor Young Princess Stars en Maaike Widdershoven.

Anne begint zo jong mogelijk aan de vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium, Codarts, in de richting Muziektheater. Na 2 jaar vooropleiding gecombineerd te hebben met het vwo stroomt Anne Aerts door naar de vakopleiding Muziektheater.
In Rotterdam heeft ze onder andere zanglessen van de docenten Alberto ter Doest, Mony Wouters en Antoinette Kouwenberg.
Gedurende de opleiding is Anne op het podium te zien in de rol van Nadja in Bare The Musical, in twee zelf gemaakte solovoorstellingen en in de rol van Magdalena in Bernarda Alba.

Zij behaalt haar Bachelor of Music in 2011 in Rotterdam. Met aanvullend verschillende minoren, gericht op performance en educatie.
Hiernaast volgt Anne ook zang-/coachingslessen bij Jimmy Hutchinson in Amsterdam en speelt zij in Utrecht in de toneelvoorstelling We Dansen Op Je Graf van de jonge regisseur Ferry Spigt de rol van Floor. Pajama Game

Na het afronden van haar opleiding aan Codarts vertrekt Anne direct naar Londen om daar een jaar te gaan studeren aan the Royal Academy of Music; het instituut dat al 190 jaar muziekstudenten op wereldniveau aflevert.
In Londen rondt Anne de postgraduate opleiding met klinkende cijfers af in de richting Musical Theatre.
In deze internationale omgeving vertolkt de Nederlandse onder andere de rol van Gabby in City Of Angels, zij zingt in diverse cabaretvoorstellingen en speelt Brenda in The Pajama Game (tevens understudy voor de Steamheat dans).
Anne volgt op RAM zanglessen van Graham Godfrey en Mary Hammond en heeft gewerkt met Karen Robinowitz, Julie Armstrong, Anne-Marie Speed, Stuart Morley, Sam Kenyon, Lolly Susi en George Hall.

Deze opleiding aan de Royal Academy of Music heeft Anne Aerts in juni 2012 succesvol afgesloten.

In december 2013 was Anne te zien in de voorstelling West Side Story van het Concertgebouw.
Daarnaast is ze onderdeel van Theatergroep Blender waarmee ze de voorstelling Sst... we 're singing Sondheim 's stories heeft gemaakt en gespeeld.
Van deze Theatergroep zult u nog meer gaan horen.

Tegenwoordig volgt Anne zanglessen bij Bauwien van der Meer en Alexander Oliver.

Nederlandse CV
English CV